Leny

Leny Noboa

Lesgever

Als klein meisje begon Leny met wekelijkse, recreatieve dans- en turnlessen. Al snel bleek dat er in dat kleine meisje heel wat potentieel zat en zodoende werd ze op jonge leeftijd geselecteerd voor de wedstrijdgroep in de gymnastiekdiscipine 'Acro' van K.T.V.A. 


Gedurende 10 jaar was ze actief in de competitiewereld van deze gymnastiekdiscipine en ze behaalde zo heel wat podiumplaatsen. Ze is zowel boven- als onderpartner geweest in deze discipline. 

Bijgevolg kreeg ze in deze periode ook een zeer stevige basis Klassiek Ballet voorgeschoteld. Momenteel is ze nog steeds actief als choreografe en maakt ze o.a. wedstrijdchoreo's voor de nieuwe generatie Acro-gymnasten.


Naast het turnen is Leny steeds blijven dansen en ook hierin heeft ze wedstrijdervaring. De dansstijlen modern, jazz en klassiek ballet leunen het meest aan bij haar turnverleden, maar gedurende de jaren is ook haar liefde voor hiphop gegroeid. Leny blijft zich op dansvlak bijscholen door zelf danslessen en workshops te volgen van grote namen in de danswereld. Zo ontplooide ze zich al tot een veelzijdige allround danseres.